Bloggarkiv

söndag 7 augusti 2011

Katanagatari. 刀語


Katanagatari.
en av dem få största guldanime som kom under 2010 och tog 1år att sändas
klart dess 12episoder
som var i dess tunga 50min vilka värd en stjärna i himlen

när ja först fick veta att den store Nisio, Isin hade kommit överens att låtas ännu av hans verk till en unik anime som aldrig ha skådas.  resultatet blev detta.

Att bedöma denna serie av dess nya stil, musik och unika art är det som många missar med dess epic action och underbara drama.   ska ej spoila mer än så, så pass bra är den ;)

Handlingen
 I denna anime är en omgjort variant av romeo och julia fast med mer drama och mystik,
en resa som börjar med att samla 12 olika vapen för att rädda en rike och beskydda den, blir en resa som visar den hemska sanningen för den unge kämpe Yasuri, Shichika och hans arbetsgivare Togame.

Art
Den nya sättet att kunna försköna karaktärerna och miljö är både en skön och härligt syn att skåda och lägga märkte till när man ser på denna anime, en av dem enda få anime som har samma nivå av skönhet vore det vara Spice and wolf. Shibata, Shirou     förvåna mig än och ja förvänta mig inget annat.



Musik
Tomatsu, Haruka, Ali Project ,Annabel
Nakahara, Mai,Nomico
Hata, Aki ,Kuribayashi, Minami,
Yousei Teikoku, Faylan.
 Alla dessa stora röster som sjunger endings och intros är en gåva som väldigt få anime kan ge till fansen nuförtiden. och Ebina, Yasunori     som kunde göra Bgm kan ätas med Hans Zimmer  lätt  efter ha sammanverkat i denna anime projekt.


Karaktärer
Med denna animes unika art och handling så var det oväntat att den skulle kunna ha en lika bra Cast av Karaktärer. alla som är med är mycket bra tänktgjorda och har en lika stor roll för anime som dem 2 huvudpersonerna.Med deras olika förmågor och vapen som passade deras personlighet och handling.
Är tacksam att dem valde för Take  för jobbet.


Slutsats 
ja såg denna serie med stora förväntningar och har läst genom dess noveller, anime har varit en underbart påminnelse om varför ja älskar anime så mycket. det enda som skulle fattas var en manga om detta x3  ja hoppas att många av er tycker likadant efter ni har sett detta. dem enda få nackdelar i anime kan vara att dem har gjord den lika som novellen. men ändå visat skönhet som den ej kunde göra.prat i anime må vara jobbigt men det är nåt man kan komma över när det ej är fillersprat som naruto eller bleach har ju  xP.  
betyg: 11/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar