Bloggarkiv

tisdag 11 oktober 2011

Tayutama: Kiss on my Deity


Genre: harem,magic,comedy,romance,seinen

Handling
Yuuri Mito är en typisk, normal japansk tonåring. Han går till skolan, arbetar på människors motorcyklar och utför besvärjelser. Okej, det är sista delen lite ovanligt, men hans familj bor i ett skrin och de gör sånt. Ändå kan man tycka han vet nog att vara försiktig med en gammal relik han finner i skogen, speciellt när en mystisk gudinna visas och talar om för honom att lämna den ensam. Tyvärr, trots Mito bästa ansträngningar, får förseglingen bryts ändå och ett antal farliga "tayuti" att det hålls i stasis komma loss. Det är dåligt. Mito slutar också upp med en vacker gudinna tjej som bestämmer att hon ska gifta sig med honom. Detta kan inte vara så illa. om han inte redan var ikapp i mitten av ett krig mellan de enheter han släpps. Köttet kan vara svag, men anden är mer än villig att kompensera.

Enkelt och söt stil vars röster och känslors visas med full effekt. Gillar hur dem framhäver mer av band mellan karaktärerna än bara ge en massa överdriven fans-service som andra harem anime gör.


Art
Fina bakgrundsmiljöer och detaljer som verkligen få en att märka att man kämpade för denna serie framgång. Mangan är lite finare än anime och är mer Moe medan anime är mer spänningsdragen stil och drama.




Musik
Har mycket bra tempo och fin musik som flyter med hela serien, intro är helt perfekt, och ending duger. dock hade ja förväntat mig lite mer från dem med tanke på att det är många kända röster med i denna serie. 






Karaktärer 
Söta design och underbara detaljer, nytt sätt att visa känslorna med dessa unika personligheter, och att hur deras band påverkas av seriens gång, både bra och dåliga moment. Älskar hur deras krafter passar in i deras personlighet.






Sammanfattning
Hade låga förväntningar när ja först kollade denna anime och när ja var klar med det så insåg ja att den var rätt så bra, den var ej perfekt som Love Hina. men den hade sin egen charm och det var det som gjorde den mer värd att ha som DVD i min anime samling. den är lätt underskattat och ja säger att denna serie är bättre än den verkar. betyg: 8/10

(Moe= ursött )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar