Bloggarkiv

onsdag 12 oktober 2011

shaman king

En manga som blev till anime men ändå lyckades att vara en misslyckad projekt.

Handling
Asakura Yoh är en shaman, en som kan se och kommunicera med andar. Yoh är utbildning för att bli Shaman King, starkast bland alla shamaner. De som hjälper honom är Manta, en kort kille som kan se spöken och Amidamaru, som är en gammal samuraj anda och Yoh partner. Men det finns också andra som försöker få kungen titeln Shaman.

Musik
Bra intro, och härliga bgm men att vissa moments har man helt enkelt slarva bort med anime fillers.



Art
Stilen är unik och fräsch i anime men är mycket mer dramatisk i mangan, man hade vunnit mer på att göra anime bättre än mangan än tvärtom, då hade man ej slösat bort med så mycket resurser på anime som blev som den blev.


Karaktärer
Typiska shounen-gäng grupp som håller ihop och visar sin vänskap band med varandra, medan i mangan så har dem en djupare meningen i handling som stör drama eller spänningen, Yoh är för hippie och Haou är nog en av dem komplex skurk ja har sett. Att serien är så stort skillnad i mangan och anime är som distansen mellan jord och himlen.


Sammanfattning 
shaman king, både mangan och anime har blivit utdragen för mycket. anime med för mycket fillers medan mangan så tog drama och spänningen för lång tid att sammanfatta sig, en vanligt person skulle ej orka läsa igenom allt och ändå förstå varje stund om vad som händer, denna typen av serie har en extreme liten målgrupps som märkte för sent för att denna serie skulle vara värd att fortsätta, action var bra och drama helt bra men det är obalanserad för att kunna säga att den var värd att läsa igenom igen. och med en ny sequel som verkar lite bättre men har låga förväntningar tyvärr.
betyg: 6/10 anime
manga : 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar