Bloggarkiv

lördag 19 november 2011

Battle Royale






Genre: Action, Drama, Horror, Psychological.
 Manga vol: 15 ( 5 ultimate edition)
Novel vol:1

Handling.
En värld där människor har ej den fria viljan att styra och bestämma över sina öde, där makt och kontroll betyder mycket mer än vanligt. Att hålla människor vid styr med ett "spel" av ungdomar som slåss tills döds med alla medel som finns och tänka sig vid en öde ö. kamrater som man skrattade med kan slå till med en kniv bakom ryggen medan kärlekens kraft ej betyder lika mycket när ens liv står på spel. Detta är Battle Royale.


Karaktärer
Shuuya, Shogo,Noriko, Shinji och Sugimura. alla fem vars olika bakgrund och historia som visas i både handlingen i mer i mangan och i novellen än filmen. Man blir förbluffad över hur deras beslutsamhet och heder för vänskap gör man dem ej tappar förståndet som dem andra i klassen. Älskar hur deras drama visas på alla möjliga sätt. Kazuo och Souma är 2 väldigt olika "bad boss" om man jämför dem, den ena är hjärtlös medan den andre är har ett skruvlös. Har aldrig tänkt på hur en sådant person kan bli det och hur hon/han är påverkad av sin miljö som dessa 2.

Art
Blodigt, underbart detaljer, utmärkta känslors uttryck. Detta manga har allt, går ej att klaga om man ska bortse från dess genre. Den följer till punkt och prickar om hur en känslomässig och starkt pysko/action manga ska vara, som är baserat på människan farligaste känsla, Överlevnad.


Sammanfattning.
Jag såg filmen när ja var 14år, tyckte att den var ej något märkbart. men 4år senare hittade ja denna manga som ja trodde skulle vara lika bra som filmen eller sämre till och med. Jag hade fel, den var så bra att jag ej kunde tro att det var samma handling från filmen, handlingen var samma dock var sättet hur man förmedlade på så mycket mer förbluffande och starkt sympatiserat att man ej kan låta bli att tänka sig i handlingens gång, är man lika stark som dessa människor i handlingen, som gör vad dem kan för att överleve eller ger man bara upp. En äkta tankeställare som väcker många tankar och känslor som man ej ofta tänker på. har läst boken och kan ej förstå att mangan tog ett steg längre än det. glad och nöjd att säga att detta är en av dem få manga som man ska läsa om man vill ha en äkta ögontjänare.

Hur denna mästerverk är i sitt slag gör den extrem värt att ha i min samling, och det är något ja är stolt över att ha.

Betyg mangan: 11/10
Betyg live action: 5/10
Betyg Novell: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar