Bloggarkiv

torsdag 24 november 2011

Maria Holic

 Genre: Romance, Parodi,Yuri,Comedy.


Anime
säsong 1: 12 epi
säsong 2: 13 epi samt en musikvideo.

Manga:  oavslutat ( 1~9)

Handling
En mycket ovanligt serie med extrema karaktärer som gör att man ej kan sluta skratta, En tjej som vill hitta sin livs kärlek i en klosterinternat för tjejer, när hon upptäckter att hennes rumskamrat är en sadistiskt och genialiskt kille som är utklädd som en tjej. Detta är för unik för att kunna ej låta bli att skratta samt att hon blir mobbad på alla nivå som finns i denna handling, detta är en handbok om mobbing av perversa lesbisk tjej på värsta och högsta grad.


Karaktärer
Maria är en unik kille som är stolt att han är vacker än andra tjejer dock är han ej en trans trots han är utklädd, elak och hänsynslös på alla sätt dock har en unik sätt att visa sin omtanke på ett elak sätt. Kanako, den mobbade perversa lesbisk tjejen som är rolig att se på och kan ej få sympati pga hur hon är, ovanlig att hon anses vara huvudkaraktär när man ser som en "comic relief". Finns en rad olika tjejer i denna serie som har olika roller samt del i handlingen, dock verkar man ej lägga så står vikt på dem eftersom dem utvecklas aldrig i personlighet.


 Art
Komedi är i sin största fokus både i manga och anime, mycket info om vad som skämtas och vad det ska lägga fokus på, mycket text och lite handling, är som att läsa deras tankar och mottankar hela tiden utan att kunna förstå vad handling går ut på i slutet.  Snyggt ritat med mycket realistiska uttryck och roliga miner, är rena ögongodis för den som vill se något nytt.  


intro 1


  intro 2



Musik
Musiken är härlig och bra genomtänkt i serien, intro är perfekt som visar serien i sin bästa form. endings musiken kunde ha varit bättre och man hade lite mer förväntningar när det gällde bgm. Men annars så dugde musiken ganska bra.



Sammanfattningen. 
Detta är första gången ja såg en Yuri serie som tar upp detta på ett rolig och random sätt som man ej kan sluta skratta, dock känns det som att säsong 2 visar händelser bakom säsong 1 och lite mer, Och handling går ej vidare i mangan utan fortsätter med tillbaka händelser fast ur en annans synvinkel på det. En annan sak är att man har för mycket komedi men för lite handling samt utveckling på karaktärerna, hade man ej haft genre parodi så hade denna serie känt väldigt misslyckad, men underhållningen som den bjuder på är på toppklass.
Betyg anime: 7/10
Betyg manga: 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar