Bloggarkiv

måndag 14 november 2011

Midori No Hibi ( Midori days)

Genre: Romance, Comedy
Anime: 13 epi
Manga: 8 vol

Handling
Ovanligt, men unik berättelse om en killes önskan som uppfylls men med ett stor hake, flickan är hans ena arm. Midori är där för hon är så pass kär i Seiji. Hur ska deras liv gå till, märkligt när Seiji är stans tuffaste och den starkaste kille.Hur kommer detta gå ??

Karaktärer
Midori, blyg och omtänksam tjej som blir hyper glad när hon är fast i hennes kärleks-arm. mer än så går det ej att förklara henne. Seiji, snäll men tsundere kille vars sociala och inre ärlighet är hans svaghet, söt men starkt kille. Ayase, söt tjej men har världens otur när det gäller kärlek. 

Art
mangan är underbart ritat med både starkt komedi och dramatiskt gjort, handling dra fram 2 olika sidor och binder dem ihop med dess underbara stil. Simpelt men effektiv.

Musik
Vanligt musik som har ej gjorts så mycket för att fånga uppmärksamhet, vissa bgm var bättre än endingslåten, hade förväntat mer men det visas sig vara ett skam att man misslyckades med musiken.  intro är bra men den känns ej så speciellt.


 

Sammanfattning
Anime känns att det har gjort för att man ska presentera mangan, mangan är mycket bättre än anime på så många sätt att man kan skriva en bok om det. Dock så kan ja säga några små bra saker med anime, den är kortfattat men har ändå den moraliska känslan som mangan har, samt att den slutar på samma sätt som mangan, enda skillnaden är att mangan har mer fan-service komedi ( ej ecchi) än anime. 
Om man vill se den utan att det ska bli för tjatigt så kan man lika gärna se anime. 
Om man vill läsa igenom allt lugnt och noga utan att bli förvirrad så ska man läsa mangan.

Serien är så pass unik att ja har försökt få in alla 8 till min hylla, dock så fattas vol 2-3,  får skaffa in dem när ja är i japan. 
Betyg anime: 7/10
Betyg mangan: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar