Bloggarkiv

måndag 19 september 2011

Spice and Wolf (Ookami to Koushinryou )






Ookami to Koushinryou
 anime:
season 1 : 13 epi
season 2: 13 epi

novell: 16 vol

skriven av den unge men begåvade Isuna Hasekura,, vars novell fick en av japans finaste priser, har gjort denna underverk av saga till bok som är bättre än vargbröder och harry potter.
novellen har en mer seriös handling än anime men det är ganska jämt, än så länge så verkar manga lik anime men ja tror att alla 3 medier har sin egen handling som är lika bra.

Handling
Den unika sagan om hur en vanlig handelsman hittar i sin vagn en tjej som är samtidig en välfärd gud inom skörd och lycka, med en löfte om att återföra henne till sin hem trakt vid dem kalla berg i utbyte för hennes erfarenhet inom list och ärlighet så dras dessa 2 sin färd genom den eviga vägen längs städerna för att hitta hennes hem.

Musik
Underbart musik som passar varje moment och stund, drama och romans verkar mer dramatisk och får en ljuvligare känsla. intro är för bra, både första och andra intro. Man känner den mäktiga energi av drama och romance i det.
season 1 intro

season 2 intro


Art
En av dem bästa anime serie och manga med det finaste still för känsla och drama. anime visar att det finns ej nån gräns för hur vackert en serie kan vara.


Betyg
 Denna underverk är bra för att den är sann om sin handling och visar den sanna utvecklingen av sann kärlek och dess drama, både goda och onda. en dåligt sak som många klagar är att man har en enorm dialog i denna saga, ja finner mig mer i att man ska uppskatta en bra dialog som visar en unik band mellan karaktärerna, och om man har ej tålamodet att lyssna genom det och förstå det, så får man skylla på sig själv att man är ej kapabel. betyg 10/10.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar