Bloggarkiv

fredag 14 oktober 2011

Busou Renkin

 En av Watsuki, Nobuhiro (Himura Kenshin) manga projekt, som blev till anime pga sin enorma publik och starka fina handling om sann äventyr och moral. 

Handling
Berättelsen börjar när high school student Kazuki Muto dödas en natt rädda en mystisk flicka från ett monster, bara för att vakna upp i hans skola studentrum, tro det ha varit en dröm. Däremot finner han snart att drömmen inte var en dröm alls när en gigantisk ormliknande monster attackerar honom och hans syster. Tokiko Tsumura, flickan han räddade, berättar att monstret är en homunculus. Kazuki hade blivit attackerade och dödade av det när han var rädda henne. Men hon känner ansvar för honom, återupplivade honom genom att placera en Kakugane medaljong i bröstet, som fungerar som en ersättning hjärta.

Den Kakugane som Tokiko förklarar är en alkemiska enhet som, när den aktiveras, tar en viss form baserat på Kakugane användarhandbok, bildar en unik Busö Renkin. Den Busö Renkin är det enda som kan förstöra en homunculus monster. Med denna skapar Kazuki hans egna Busö Renkin (den "Sunlight Heart", en stor lans). Tillsammans med Tokiko och hennes egna Busö Renkin (den "Valkyrie kjol", en avrättning lie), ansluter Kazuki kampen mot homunculi och deras mästare.





Art
Från att ha haft samuraj edo-tids stil till nutids stil med samma teknik i denna serie var något ja trodde ej var möjligt. Samma rit-stil från Samuraj X men ändå känns den unik på sitt sätt. kan ej säga att den är bättre eller sämre utan att den ligger vid samma sida helt enkelt.










Musik
Bra bgm och härligt intro musik, älskar endning musiken för den framhäva känslan från mangan och visa i animen, dock så hade man förväntas att serien skulle ha haft mer än 26 epi, men eftersom det täcker handling på mangans alla 10 vol så kan man förstå också att varför musiken är så pass fokuserat i det originala version av anime.






Karaktärer
Kommer presentera dem 4 Huvudkaraktärer för att ge bilden av denna series Rollista av udda personligheter
Kazuki är som den vanlige hjälte fast med ett starkare moralkänsla än andra huvudkaraktärer som ja har sett.
Tokiko är den tuffa men komplexa partner som har mycket mer att visa och säga än sin raseri, och hon är söt när hon är blyg. 
Sakimori Mamoru även känd som Captain Bravo, gruppens Ledare och den härliga men lika seriösa kämpen.
Och sedan den Oförglömlige ärkerival Chouno Koushaku aka Papillon, med sin unika stil och underbara sätt att vara, kan tillägga att ja har ej sett en serie karaktär som har överträffat Papillon i att vara så unik som han är, om ni undra hur så får ni se / läsa för att förstå vad ja mena.

Sammanfattning
Denna serie såg ja igenom med starkt intresse, inte för att det var en känd skapare som hade gjort den, utan för att handling med karaktärerna var så pass unika att ja ville verkligen veta hur allt skulle slutat. Och ja kan säga med starkt röst att denna anime är unik trots den är 26 epi lång. enligt mig så är den t.o.m bättre än den första Full Metal Alchemist anime. manga har samma handling som anime dock så är den mer groteskt dramatisk medan anime är äventyrligt drama.

Att säga den ena är bättre än den andra skulle ej kunna säga dock finns det något som många fans håller med om, att serie var för kort. men den har en härligt slut som gjorde den värd i min samling både som anime Dvd och som manga, och det är något ja är glad över.
betyg anime: 8/10
betyg manga: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar