Bloggarkiv

fredag 14 oktober 2011

Kanojo wo Mamoru 51 no Houhou (51 Ways to Save My Girlfriend)


En naturkatastrof-historia om ett par personers resa till den världen som dem en gång kände men måste nu vandra igenom trots det okända miljö som dem nu befinner sig i.


Handling 
23 februari 20XX. Letar du efter ett jobb i det berömda TV-stationen i Odaiba, gick på college senior Jin Mishima rekryteringen läggning. Inte långt från stationen, Nanako Pettersson, en Gothic Lolita som försöker gå på konsert, fick reda på att hennes vänner lurade henne om konsertbiljett på grund av svartsjuka. De två stötte ihop med varandra och återförenas - de var högstadiet klasskamrater - strax innan en jordbävning Richterskalan 8,1 vände ön (hela staden, faktiskt) i ruiner. Från och med nu är 51 Ways en förutsägbar men förvånansvärt trovärdigt överlevnad äventyr. 
 


 Art
underbart med detaljerna om hur dem reagera vid faror och konflikter, också hur man får upp känsla av moral och etik, man skulle ej kunna bli oberörd av detta rit-stil, vilket är så perfekt passande för denna handling. 



Karaktärer
Det är härligt att alla Karaktärer som finns i denna manga är så realistiska som riktiga människors reaktioner, hur man skulle göra och hur en folkmassa skulle reagera vid panik osv, sådan sak om hur pass lik den övertygelsen är till läsare är enormt viktig. För att kunna få njuta av spänningen till dess fulla kapacitet av underhållning. Hur kärleks roll påverkar varandra är också något som man njuter med i seriens gång. 


 Sammanfattning
 Baserat på en väl underbyggd roman Minoru Watanabe, målar serien en bild inte riktigt lika tydlig och skrämmande som de i andra apokalyptisk fiktion, men en som är skrämmande i sin detalj. Liksom många av Furuya s andra verk, är vi också visat hur splittrad och ytlig japanska ungdomar har blivit: tjejer, rockstjärnor, Gothic Lolita s, otaku, salarymen, Ganguro, och skolflickor är alla här i sin självpåtagna stereotypa, ytliga härlighet. Men medan fulheten av fragmenteringen av Tokyo ungdomar är slående - dessa människor kommer tillsammans inför katastrofen på ett sätt som är ytterst hoppfull. När du strippa för poserar och dyra kläder: vi är alla lika. Går ej att säga det finns något dåligt med denna serie eftersom den är baserat på en händelse som kan hända och hur människor kan ha reagerat under sådant konsekvenser. Håller spänningen från början till slutet.
Betyg: 10/10


 Extra kommentar
I slutändan är 51 Ways en av Furuya mest optimistiska och vanliga arbeten. Det skulle göra en fin tillskott för shoujo fans letar efter något med lite mer bett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar