Bloggarkiv

torsdag 3 november 2011

Dears


Genre: Comedy,romance,sci-fi,harem

anime: 13 epi
Manga: 8 vol+ 1 fanbook

Handling
Ikuhara Takeya är en high school student leva ett normalt liv. Han är inte intresserad av den uppståndelse omkring ett UFO fylld med vackra främmande honor som kraschade på jorden för ett år sedan. Utomjordingarna, känd som Dears, bestämmer att ta permanent uppehållstillstånd på jorden. Vad ingen vet är att dessa utomjordingar är en slav arter vars enda syfte är att tjäna och behaga sina herrar. En dag fläckar Takeya en person frossa bakom några buskar. Denna person, Ren, är en av Dears, och efter att ha blivit räddade av Takeya hon väljer honom som sin mästare. Takeya, som inte vet om master-slave-förhållandet Dears, försöker lära Ren normal livsstil av människor på jorden, trots att han ständigt fruktar att Ren är en ond utlänning som försöker hjärntvätta honom. Ren, dock inte som andra Dears. Hon är i själva verket en misslyckad produkt och spåras fastställs av deras ledare. Samtidigt börjar Takeya att lära mer om Dears, och en mytisk Dears relation kallas "gåva" börjar utvecklas mellan dem.


Karaktärer 
Takeya är den man kallar "icke intresserat" huvudkille som har sina egna svårigheter bakom handlingens gång, Ren är den enkla modell av anime karaktär som gör allt för den hon älskar utan att veta om det, dock så är det skönt att läsa hur deras relation utvecklas till något unik och att Takeya blir en bättre kille igenom handling gång.




Art
Skapad av Peach-Pit som är kända för sin bishōjo stil, har man mycket att njuta av i mangan. Och det är härlig att dem har också försök behålla stilen i anime. Detta ger en bättre inblick på komedi och känslorna som inspelas i denna serie.


Musik
Härligt söt intro med lite sötare ending, man kunde dock ha gjort mer bgm som kunde ha ökat spänningen mer än att låta det ha komedi musik.



ending




Sammanfattning.
Efter ha sett anime först blev ja besviken över slutet eftersom det hade en oavslutat slut med många frågor kvar i handling. sen efter ha fått reda på att det fanns en manga så läste ja alla 8 vol samt fan bok också. Slutsatsen blev, Vilken skillnad på anime och mangan. anime är helt inne på fan-service och underhållning medan mangan har handling och dess njutning av äventyr. Man kan tror att anime är en reklam för mangan eftersom anime har samma handling och scener som mangan, medan mangan fortsätter tills den äkta slutet av serien. Och den äkta slutet är mycket mer passande än det som anime hade, är som att jämföra himlen och jord. Hade inga problem med mangan dock så var det mycket mer drama än vad ja hade förväntat mig. Nog var det därför som mangan är värt en plats i min samling dock.
Manga betyg: 9/10
Anime betyg: 6/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar