Bloggarkiv

torsdag 3 november 2011

Rizelmine


Genre: Comedy, Romance
Anime: 24 epi (12min)
Manga: 1vol

Handling.
Iwaki Tomonori är en genomsnittlig 15-årig ​​pojke som gillar äldre kvinnor. Han råkar ha en kär i sin lärare, men snart därefter, lär hon har blivit engagerade. Han leder hem förkrossat hjärta, bara för att upptäcka en 12-årig ​​flicka vid namn Rizel i hans hem, som han lär sig den japanska regeringen har gift honom mot hans vilja. Dessutom lär han Rizel är ingen vanlig tjej, hon är ett biokemiskt konstruerad människa, och hennes skapare (hennes "pappa" s, eftersom de ofta kallas) lovar att avstå från flera räkningar av Iwaki föräldrar i utbyte att få bo på deras hus, och därmed Iwaki liv med Rizel börjar.

karaktärer.
Rizel är en av dem sötaste anime karaktär som man kan höra och sett, och är hennes klumpighet och dödlighet det som man måste akta sig för, dock så är det kul att se på. Iwaki är den "icke intresserat" kille vars personlighet ändras igenom handling och lär sig att uppskatta det man har. vilket är bra för annars hade serien varit bortkastat med tid.

Art.
Anime är bra gjort med härliga stunder och rörande scener, dock är mangan mer som en presentation av anime och reklam pga den är enbart 7 kapitel lång och har ett oavslutat slut. förutom det så är allt annat bra inom båda medierna.

Musik
Härliga röster samt musik som passar in mycket bra i handlingens gång i anime. märks att man har lagt mycket tid på att det ska bli så bra som möjligt i serien.






ending 1




ending 2








Sammanfattning
Jag köpte mangan för att den var både billigt och söt stil, och det lockade mig att ta reda på om anime var så bra som den hade lovat i texten, och det var den till och med bättre. Anime är både skön och roligt underhållande, har lite drama med mycket komedi,rösten till Rizel är Kugimiya, Rie. jag var lite tveksam om slutet eftersom serie ändras sig väldigt fort och det blir från ljus till mörk, och drama ökar ju närmare slutet kommer. Slutet var bra genomtänkt hade ej förväntat en sådant med tanke på att varje epi är knappt 15 min långa. och det är skön att se igenom en härlig underhållning som har både bra handling och bra slut. 
Anime betyg: 9/10
Manga betyg: 5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar