Bloggarkiv

söndag 6 november 2011

Lovely Complex


Genre: Slice of life, Comedy
Anime Epi: 24
Manga vol: 17
spin-off: 1


Handling.
En band som binds och mäts i oväntat tillfällen, en vänskap byggt av äventyr och skratt, ett starkt kärleksspel som blir allvar när Koizumi inser att hon har blivit kär på sin kortaste vän/fiende Otani. Ett liv av skratt och tårar som svarar den största frågan av alla inom vänskap: Är kärlek mer värd än vänskap.

Karaktärer.
Otani är en unik personlighet som visar hur känslig en kille kan vara bakom sin tuffa yttre, rösten är perfekt med dialekt, Koizumi den glade stolta långa tjejen, oväntat att hennes röst är samma som Nami från One Piece. Roliga stunder med alla Karaktärer, bra inlevelse och känsla.

Art
Klassikt Shoujo ritat i mangan och anime är det likadant, hade ej bett nåt bättre sätt, stilen visar en simpelt men effektiv sätt att få fram både skratt och drama i handlingen.

Musik
Underbart musik både Bgm och intro med avslutningsmusiken. Märks att man har valt noga vilka låtar ska vara med för att få bäst känsla med scenerna, underbart arbetet. Ett av dem bästa sedan Clannad för mig.
Intro 1


Ending 2.





Sammanfattning.
Handling är simpelt men lätt att ta sig åt, en historia som alla känner till, att göra det som man vill eller vad som känns rätt. Älskar hur realistisk denna serie är, gör att man lättare att känna sympatistim för det som händer. mangan och anime är lika som bär dock är det enda dåliga att mangan avslutar längre än anime ( anime avslutar vid vol 13 i mangan.). Men att man lyckades göra en härlig serie av båda är underbart och ja hoppas ni njuter av den lika mycket som ja gjorde. Den är unik för sin realistiska stil men den är mer underhållande än nån annan dokusåpa anime. 
Mangan betyg: 10/10
Anime betyg: 9/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar