Bloggarkiv

tisdag 29 november 2011

Yu-Gi Oh 5Ds

Genre:Action, Game, Shounen
Anime: 154 epi + 1 movie.
Manga: 10 vol ( oavslutat)

Handling
Yu-Gi-Oh! 5D-talet, som i en inte alltför avlägsen framtid, är uppföljaren till Yu-Gi-Oh! Duel Monsters och Yu-Gi-Oh! GX. Efter från sina föregångare, är showen centrerad kring Duel Monsters kortspel.

Neo Domino City, en nyare, utvecklats Staden är den största i världen, vaktade av sin direktör, Rex Godwin. Satellit, den omdöpta gamla Domino City, är nu stadens största avfallshantering området och invånarna som bor där, Satelliter, lever i fattiga förhållanden och är förbjudna att Dueling.

Fudou Yusei, det visar huvudperson, har byggt en D-Wheel (används för den nya formen av duellerande, ridning dueller) i hopp om att han kan fly till Neo Domino City. Uppmuntrade av hämnd mot Jack Atlas, kungen av Riding dueller, lyckas han fly och duellera Jack för hans värdefulla kort, Stardust Dragon. Men när det kallas tillsammans med Jack ess monster, Red Demon dragon, en mystik Crimson dragon visas, tillsammans med en mystisk födelsemärke på Yusei arm.

Från och med nu är Yusei och hans vänner kastas in i en värld av mörker, från vilken de måste duell sig ut och försöka rädda världen från de destruktiva krafter som snart visas.



Karaktärer 
Ovanliga YGO Karaktärer om man jämför med den första och GX,  en stor skillnad är att i 5Ds så har alla en enorm bakgrundshistoria som förklaras mer i handling samt hur deras personlighet utvecklas med tiden och deras band med varandra.

Yusei är den coole lugne ledar-typen som vet vad som måste göras och vad som krävs för det, samt att han är en mecha geni, Älskar hur hans personlighet utvecklas på olika sätt genom serien samt hur starkt visat på ett bra och grymt sätt, en sätt att duellera utan att tro för mycket.


Jack Atlas, den eviga rivalen samt tsundere enstöringen som gör vad som krävs för att få sin styrka samt sin makt, rolig och väldigt komplex kille om man jämför honom med Kaiba, dock så skulle man vara trött om man hade samma sort karaktär igen med samma attitydsproblem.

Aki, den snygga och dramatiska tjejen med ett sorgligt hjärta,  hennes personlighet är som natt och dag om man följer igenom serien. Av alla tjej-roller i serien är hon den som man fastnar mest för samt kan förstå hennes dillemma om ensamhet.

Skurkarna, alltid kul att se nya sorters av onda snubbar som vill "ta över " / förstöra osv, måste säga att den första huvudskurken var helt oväntat och det blev ännu mer oväntat med dem andra huvudskurken.   dock så var sista helt sanslös. grymma dueller med drama och mycket spänning. som det ska och borde vara i en YGO serie.

Music  
Älskar alla intro samt alla avslutnings musik, finns inget illa om det, det visar mycket vad serien handlar om samt tar med alla viktiga moment i musiken, Bgm i duellerna är också helt underbara, man kan verkligen njuta av och fångas upp av tempo och action.






Bgm






Art
Anime har man ändrat lite på stilen samt har man gjort så spelet ser mer häftigare med serien, mangan har samma stil som GX och verkar ha ännu mer mörk drama i sin handling än GX. stilen är så pass normalt att man ej kan klaga eller tycka om det utan man blir helt van med det, både anime och mangan.




Sammanfattningen
När ja såg klart GX tänkte ja för mig själv att det fanns ej nån chans att man skulle kunna toppa med en ny serie om kortspelet YGO. och så fick man se detta, ja var jättekritiskmot detta, var mest för att huvudkaraktärerna såg så seriösa och vuxna ut än vad GX och vanliga YGO gjorde, och samt dem åkte på fordon och spelade spelet, "cardgames on motorcycles". ja gav serien 10 epi, och ja blev intresserat av den för att få veta huvudanledningar till varför allt drama fanns inom varje karaktär osv. man kan säga att första säsongen är den som ligger upp standard för serien, andra säsongen visar både drama och action på ett helt ny nivå, säsong 3 lägger upp en ny arc och visar en mer avslappnad och roligt sida av karaktärerna men har ändå kvar spänningen på samma nivå, säsong 4 är upplägget för den " sista striden", Säsong 5, den sista säsongen som är pricken över I, kunde ej ha haft bättre slut när det gäller både handling och berättelse om hur deras liv påverkas av ett kortspel på fordon.


Anime betyg: 8/10
Manga betyg: 7/10

Filmen: 8/10



Baktankar
Att man lägger upp en viss romance i serien och sedan läggs ner mitt i den känns som att det finns en obestämd regel i YGO, att man ej kan bli ihop med någon, jag tycker synd om Carly och Aki, dock mer om Carly eftersom Jack har 2 fans- tjejer till efter sig. hade man gjort lite bättre sammanfattning i slutet så hade ja gett mer betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar