Bloggarkiv

torsdag 10 november 2011

S.A


 Anime: 24 epi
Manga: 17 vol.


Handling
Rivalisering, tävlingsanda och tåga. 3 saker som Hikari har som andra tjejer mer än normalt, hennes fiende Kei som är perfekt i allt och alla grejer som han gör. I deras special klass och med deras kära vänner så har dem en speciellt plats för att tävla i. En kärlekskomedi om vänskap och kamp. 
Karaktärer
Kei är en mycket intressant kille, man kan tror mycket om honom men lite och lite med tiden så ser man vilken söt kille han kan vara för den han älskar. Hikari, tomboy tjej med ovanlig naiv och hårdhuvud som ja aldrig har sett tidigare hos anime tjejer. Av alla 6 stora karaktärer som handling kretsar kring så var det mest den tysta söta tjejen Megumi och Yachiro som ja blev mest känslosamt om, mer än så säger ja ej. Vill ej spoila.


Art
Mangan är ritat mycket simpelt bishoujo stil med komedi som tillsats, anime har gjorts ungefär som Lovely Complex stilen dock så har man behållit den original komedi stilen, gjort den mer normal drama anime med äventyr och komedi. Hur man ser känslorna och drama i denna serie i båda medierna är en ögongodis för alla som njuter av komedi.


Musik
Enkelt musik som passar vid bakgrund samt att intro och ending är lika bra, den enda som ja la märkte till och hade svaga förväntningar om var dem unika Karaktärs låtarna, vilket var överraskande bra. bättre än förväntat. Alla rösterna i serie är perfekta i sina roller, och bgm är helt okej. Dock så känns det för mig att det fattas nåt. 


En av original låtarna från anime.

 



Sammanfattning.
Jag hade inga problem att följa serie i anime dock när ja insåg att den var en presentation av mangan så blev ja lite besviken över det. Anime hade kommit en bra bit och kunde ha mycket bättre slut än vad den har nu, slutet är ej dåligt dock så är det störande att den slutar mitt i handlingen medan i mangan så dra man ut det lite för långt men lyckas ändå rädda sig med att göra en ordentligt avslutning. Mangan är bättre för att den är längre dock så är den väldigt mer komplex handling medan i anime har man förenklat det hela. 
I korta drag, vill man förstå utan att tänka för mycket, så ser man anime.

Om man vill förstår det hela komplexa handling bakom det hela så läser man mangan.
Det är min tips till er som vill följa denna serie.

Manga var värd nog för en plats i min samling, dock var den nära att ej vara det, är nog för att ja gillade en viss par i serien som fick mig att gilla den så mycket
Betyg anime: 7/10
Betyg manga: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar