Bloggarkiv

torsdag 1 december 2011

Aishiteruze Baby ( Lovely baby)



Genre: slice of life, drama, comedy, Romance


Anime : 26 epi
Manga : 7 vol


Handling
Katakura Kippei är på alla sätt en high school playboy. Spendera sina dagar flirta med någon kvinnlig han kan se, är ansvar det sista på hans sinne. Livet tar en oväntad vändning för honom som han en dag återvänder hem för att finna sig med heltid uppgift att ta hand om sin 5-åriga kusin. Kippei faster Miyako hade försvunnit, tycks ha övergett sin kusin, Yuzuyu. Med Kippei brist på ansvar och kunskap om barnomsorg och Yuzuyu är skadade hjärta med försvinnandet av sin mor, sin tid tillsammans är i för en skakig resa. En ovanlig berättelse om hur ett fjortis lär sig att ta ansvar och ta hand om andra på ett sätt som betyder mer än vad man tror.




Karaktärer
Oväntat att se en sådant huvudkille som är både realistisk och naiv, Att man ser hur han utvecklas i anime och i mangan är likadant, en bra grej är att man visar en mänsklig utveckling samt ett bra medvetna,  Yuzuyu är en söt liten flicka som är väldigt mogen för sitt ålder och visa en enorm utveckling i serien, Kokoro, den känslige och ensamman tjej som har en tungt hjärta som är nästan av is, dock har en fin själ och medkänsla, Älskar hur hon utvecklas i serien, visar hur en tjej kan vara både vackert och starkt i alla lägen.


Art
Underbart stil, med drama och känsla, ej för romantisk men ändå härligt gjort med omsorg och detaljrik. Anime har många fina stunder som får mig att bli tårögd. En utmärk exempel på hur en serie kan vara realistisk men ändå simpelt och unik.






Musik
Fin dagvisa som intro som får mig att vilja sova av lättnad och lugn, och dramatisk bakgrundsmusik som framhäver dem stora känslorna vid varje känslig scen, helt perfekt. 


Intro








Sammanfattningen
När ja först läste igenom denna manga så trodde jag aldrig att anime kunde vara lika bra trots dem hade olika slut, att man kunde ta fram ett sådant känslig serie om äkta drama om personers liv och öde, något som ja aldrig kunde tro kunde visas på detta underbara sätt, ja blev nöjd med mangan på alla sätt, Anime var ja lite osäkert på om dem hade gjort den bra, och det hade dem också lyckas med, är glad med att dem hade gjort den olik mangan vid slutet, på ett annat och ändå lika rörande sätt.  ja grät i denna serie, och ja hoppas ni också kommer göra när ni ser detta mästerverk.
Betyg Anime: 9/10
Betyg Manga: 9/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar