Bloggarkiv

lördag 3 december 2011

Bakemonogatari



Genre: Mystery, Romance, Supernatural,Comedy.
Anime: 15 epi, 
Prequel: Kizumonogatari
Sequel:Nisemonogatari


Novel: 9 vol.


Handling
Berättelsen kretsar kring Koyomi Araragi, ett tredje år på gymnasiet och har nyligen en vampyr attack överlevde, och befinner sig blandas ihop med alla typer av uppenbarelser: gudarna, spöken, myter, och andra övernaturliga väsen.




Karaktärer
En mycket unik grupp av olika personligheter som inverkar varandra på ett mycket intressant sätt.
Araragi är en mycket intressant kille som har mer att visa än sin realistiska reaktioner.
Senjougahara är den mest unika tjej anime som ja har sett, har så mycket personlighet och liv i sig, Har en lika starkt personlighet som sin utseende samt är både "yandere" och "tsundere". Ett mycket intressrat par som ej visas så ofta men är lika roligt och ljuvligt att se hur deras liv påverkas varandra.   






Art
En blandning av allt som finns samt verkliga metaforer för att få en ökad effekt på drama och komedi, en underhållning som visar känslorna och drama på ett mycket mer intensiv nivå och en bättre upplevelse för dem flesta.En sann anime show om drama och spänning om mysterier. Karaktärerna är lika snyggt ritat som deras personligheter samt att miljö är helt perfekt för både handling samt upplevelsen.






Musik
Bra bakgrundsmusik som gör serien till en bättre show, både presentationsmusiken samt avslutningsmusiken är helt perfekta med både text och show, visar en starkt innebörd för handling och hur äkta känslorna skaparna har för denna serie. Det är också bra att dem har olika presentationsmusik för varje del av handlingen som visar vilka det kommer att handla om utan att avslöja för mycket som vissa andra anime gör. Detta ger en bättre förväntning av anime samt att man kan njuta av dem olika variationerna av intro musiken.

Ex












och










Sammanfattning.
Den store Nisio Isin (författaren av Katanagatari, Medaka Box) Lyckas igen att skapa en novell serie som blivit ett enorm sucess anime show, och ja kan förstå varför, att man lyckades få in alla element från hans verk till anime är bland annat som gör dem så bra. Har lika mycket drama som Spice and Wolf dock så har det mer spänning och action som Durarara. När ja först såg igenom serien så fastnade jag för både handlingen samt karaktärerna, det var både drama samt komedi med spänning på ett helt annat nivå. Anime som detta är som gör oss, såna som jag glada att få veta om deras ursprung av både handling och dess unika samt underbara karaktärer.
Denna serie är helt sanslöst och är på sin egen nivå av underhållning.
Betyg Anime: 10/10
Novell Betyg: 10/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar