Bloggarkiv

söndag 4 december 2011

Maburaho


Genre: Comedy, Drama, Romance,Ecchi, Magic, Harem
Anime: 24 epi
Manga: 2 vol
Novell: 18 vol


Handlingen
Hans namn är Kazuki Shikimori, 17 år gammal. Han deltar Aoi Academy, en skola för eliten magiker. Varje magiker har en viss gräns av trollformler, och utför mer trollformler än gränsvärdet tillåter gör att användaren kan förvandlas till damm. I detta fall är antalet magiska Kazuki kan använda långt under genomsnittet i hans skola. Så en dag, helt plötsligt, tre flickor: Yuuna Miyama, Kuriko Kazetsubaki och Rin Kamishiro, framträda inför honom. Men av alla de saker som de är efter, är det hans gener. Och för Kazuki kan flickornas framträdanden stava också hans undergång, som han snart inser att hans magiska räkna minskar någonsin stadigt på grund av att han inte kan motstå att använda magi för att hjälpa dem.


Karaktärer 
Väldigt typiska magi karaktärer, och när det gäller huvudpersonerna, så är det mest komedi som visas o anime samt utvecklingen mellan dem, medan i mangan visas deras värde och inre känsla för varandra. Novellen påminner  mig om Negima samt Harry Potter, hade man haft mer seriösare handling i anime som novellen så hade man förstå lite mer om alla karaktärer. En kille vars magic må vara begränsad men har ändå oändligt styrka i sig, en snäll men överbeskyddande tjej som gör allt och visar sin kärlek för den hon älskar, En stolt och starkt tjej som skäms över sin svaghet och har en mycket oskuld hjärta och en en tjej som gör vad som helst för att uppnå sina mål och framgångar och ändå har ett medgiven hjärta. Det känns mycket som att dessa olika personligheter gör serien värt att se trots hur den är gjort.




Music
Bgm och presentationsmusiken med avslutningsmusiken, ligger ungefär på samma nivå, det är ej dåligt gjort men inte hellre bra utfört, känns mycket att man kunde förbättra på så mycket men man valde göra det så normalt som möjligt och fokusera på komedi och drama.Annars bra tempo med härligt action med komedi och spänning själva intro är.




Art
Bra och sött ritat i mangan samt Novellen, medan anime har mer normalt anime utseende, hade man haft samma stil i anime som man hade i mangan så hade det varit ett bättre underhållning att se på. dock så visar anime ändå alla element som mangan tar upp i handlingen. Ett dramatiskt val för kille som kan avgöras hans liv samt hans partner för allt framtid. Komedi ligger i toppklass i alla medier av denna serie.




Intro








Sammanfattningen
Man får en annan intryck av varje olika medier av denna serie, anime är mer som äventyr med magi och spänning, mangan är mer romans och drama mellan personerna. och novellen är en blandning av båda och har ett mycket längre och mer seriösare innehåll samt den riktiga slutet av serien.
Anime är tyvärr oavslutat och visar enbart vid vol 10 av novellen medan mangan visar vol 3 enbart. Hade anime varit lika långt som novellen så skulle den se ut mycket annorlunda och varit mycket bättre,dock så duger den som komedi drama serie som är lika bra som Negima fast ej så uttjatat som den.
Betyg Anime: 6/10
Betyg Mangan: 6/10
Novellen: 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar